ثواب جارو کردن مسجد
امام کاظم علیه السلام نقل مى نماید که رسول خدا صلى الله علیه و آله فرمودند: کسى که در روز پنجشنبه (شب جمعه مسجد را جارو کرده به اندازه سرمه چشمى خاک از آن خود کند خداوند او را مى آمرزد.
ثواب هفت سال اذان گفتن به نیت پاداش خداوند
امام باقر علیه السلام فرمودند: کسى که هفت سال به نیت پاداش خداوند اذان بگوید، در روز قیامت در حالى مى آید که هیچ گناهى ندارد.
ثواب موذن بین اذان و اقامه
امیرالمؤ منین علیه السلام از رسول خدا نقل مى نماید که فرمودند: موذن بین اذان و اقامه پاداش شهید در خون غلتیده در راه خدا را خواهد داشت .
مى گوید: گفتم : اى رسول خدا! در این صورت هر کسى مى خواهد اذان و اقامه بگوید.
فرمودند: هرگز زمانى خواهد آمد که اذان اقمه را به ضعیفان خود واگذار مى کنند و در این حالت این گوشت ضعیفان است که خداوند آن را بر آتش حرام کرده است .
ثواب خواندن نماز با اذان و اقامه
امام صادق علیه السلام فرمودند: کسى که با اذان و اقامه نماز بخواند، دو صف از فرشتگان پشت سر او نماز مى خوانند و کسى که با اقامه و بدون اذان نماز بخواند، پشت سر او یک صف نماز مى خوانند.
راوى مى گوید: عرض کردم : طول هر صف چقدر است ؟
فرمودند: کوتاهترین آن از شرق تا غرب ، و طولانى ترین آن از آسمان تا زمین است .
ثواب خواندنقل هو الله،انا انزلناهوآیة الکرسىدر هررکعت نماز مستحب
امام صادق علیه السلام فرمودند: کسى که در هر رکعت نماز مستحبى خود قل هو الله احد،انا انزلنا فى لیلة القدر و آیة الکرسىرا بخواند، خداوند عمل او را بهترین اعمال خواهد دانست ، مگر کسى که مانند او و بیش از او این عمل را انجام دهد.
ثواب و فضیلت قنوت
امام صادق علیه السلام از پدرانش و او از ابوذر نقل مى نماید که رسول خدا صلى الله علیه و آله فرمودند: هر کدام از شما که قنوتش در سراى دنیا طولانى تر باشد، در توقفگاه روز قیامت راحتى اش طولانى تر خواهد بود.
ثواب کامل به جا آوردن رکوع
سعید بن جناج مى گوید: در حضور امام باقر علیه السلام در منزل او در مدینه بودم . حضرت علیه السلام بدون اینکه کسى چیزى بگوید فرمودند: کسى که رکوع خود را کامل به جا آورده ، در قبر وحشتى نخواهد داشت .
ثواب یک سجده
امام صادق علیه السلام از پدرانش علیه السلامنقل مى نماید که رسول خدا صلى الله علیه و آله فرمود: کسى که یک با سجده کند،بدخاطر این عمل یک گناه از او مى ریزد و یک درجه بالا مى رود.
ثواب گذاردن کف دستها بر زمین
امام صادق علیه السلام از پدرانش نقل مى کند که امیرالمؤ منین علیه السلام فرمودند: هنگامى که سجده کردید، کف دستهایتان را بر زمین بگذارید، بدان امید که در روز قیامت زنجیر نشوید.
ثواب طولانى کردن سجده
امام صادق علیه السلام فرمودند: نزدیکترین حالتهاى بنده به خداوند، حالت سجده است .
ثواب گفتن اللهم صل على محمد و آل محمد هنگام رکوع ، سجده ، قیام
امام باقر علیه السلام فرمودند: کسى که در رکوع ، سجده و قیامش بگویداللهم صل على محمد و آل محمد خداوند بر ایو همانند ثواب رکوع ، سجده ، و قیام را مى نویسد.
ثواب سجده شکر
امام صادق علیه السلام فرمودند: هر مومنى که براى شکر نعمتى در غیر نماز سجده کند، خداوند به خاطر آن ده حسنه نوشته ، ده گناه او را پاک کرده و ده درجه در بهشت او را بالا مى برد.
ثواب نماز
امام صادق علیه السلام فرمودند: اى بنده خدا! نماز واجب را در وقت خود بخوان با حالت کسى که با آن وداع مى کند و مى ترسد که پس از این هیچ گاه موفق به انجام آن نشود. آنگاه ، دیدگانت را متوجه سجده گاهت نما. اگر بدانى که در سمت راست یا چپ تو کسى هست ، به خوب نماز مى خوانى ، و بدان ، تو در برابر کسى هستى که تو را مى بیند و تو او را نمى بینى .
ثواب خواندن نماز صبح در اول وقت
رواى مى گوید: از امام صادق علیه السلام پرسیدم : بهترین نماز صبح کدام است ؟
فرمودند: طلوع فجر؛ زیرا خداوند متعال مى فرمایدان قرآن الفجر کان مشهودا یعنى فرشتگان شب و روز نماز صبح را مى بینند. بنابراین اگر بنده نماز صبح را به هنگام طلوع فجر بخواند، این نماز دو بار براى او ثبت مى شود: یک بار توسط فرشتگان شب و یک بار توسط فرشتگان روز.
ثواب برترى اول وقت بر آخر وقت
امام صادق علیه السلام فرمودند: برترى اول وقت بر آخر وقت ، مانند برترى آخرت بر دنیاست .
ثواب خواندن نمازهاى واجب در اول وقت
امام کاظم علیه السلام فرمودند: نمازهاى واجبى که در اول وقت خود با آداب و شرایط خوانده شوند، خوشبوتر و با طراوت تر از شاخه درخت (مورد) است ، هنگامى که از درخت خود جدا مى شود. بنابراین ، نمازهایتان را در اول وقت بخوانید.
ثواب شکسته خواندن نماز در سفر
امیرالمؤ منین علیه السلام از رسول خدا صلى الله علیه و آله روایت نموده است که فرمودند: بهترین شما کسانى هستند که در سفر نمازهاى خود را شکسته خوانده و روزه نمى گیرند.
ثواب خواندن نماز جمعه براى مسافر
امام صادق علیه السلام از پدرش روایت مى نماید که فرمودند: هر مسافرى که نماز جمعه را از روى میل به آن و دوست داشتن بخواند، خداوند پاداش نماز جمعه صد غیر مسافر را به او عطا مى فرماید.
ثواب نماز جماعت
1. امام صادق علیه السلام فرمودند: همانا نماز جماعت ، بیست و سه درجه بالاتر از نماز فرادى است و بیست و پنج نماز مى باشد.
2. راوى مى گوید: شنیدم که امام صادق علیه السلام فرمودند: هر کدام از شما که روز جمعه را درک کردید، نباید غیر از عبادت کار دیگرى انجام دهید، زیرا به درستى که در آن روز بندگان آمرزیده شده و رحمت فرود مى آید.
ثواب برخاستن براى نماز
امام صادق علیه السلام فرمودند: هیچ بنده اى از شیعیان ما به نماز بر نمى خیزد، مگر این که فرشتگانى به شماره مخالفین او دورش را گرفته و پشت سرش نماز خوانده و براى او دعا مى کنند تا نمازش تمام شود.
ثواب صلوات بر پیامبر و آل او علیه السلام در روز جمعه پس از نماز عصر
امام باقر علیه السلام فرمودند: هنگامى که در روز جمعه نماز عصر را خواندى ، بگو،اللهم صل على محمد و آل محمد الاوصیاء المرضیین بافضل صلواتک و بارک علیهم بافضل برکاتک و السلام علیهم و على ارواحهم و اجسادهم و رحمة الله و برکاته
همانند کسى که بعد از نماز عصر این صلوات را بفرستد، خداوند صد هزار حسنه براى او نوشته ، صد هزار گناه او را پاک کرده ، به واسطه آن صد هزار حاجت او را برآورده نموده و صد درجه براى او مى نویسد.
ثواب خواندن سوره حمد و هفت باقل هوالله احد و هفت بار معوذتینو آیتالکرسى و آیه سخره و آخر سوره برائت پس از نماز جمعه
امام صادق علیه السلام فرمودند: کسى که بعد از نماز جمعه هنگامى که سلام مى دهد، حمد را یک بار، قل هو اللهرا هفت بار،قل اعوذ برب الفلقرا هفت بار،قل اعوذ برب الناس را هفت بار و آیة الکرسى ، آیه سخره 1 و آخر سوره توبهلقد جاءکم رسول من انفسکم ... را بخواند، کفاره گناهان او از آن جمعه تا جمعه دیگر خواهد بود.
برترى جمعه هاى ماه رمضان بر سایر جمعه ها
امام باقر علیه السلام مى فرمود: همانا و بدون شک جمعه هاى ماه رمضان ، برتر از جمعه هاى سایر ماه هاست ؛ همان گونه که رسول خدا صلى الله علیه و آله برتر از سایر رسولان است و ماه رمضان برتر از سایر ماه ها است .
ثواب نماز کسى که عطر بزند
امام صادق علیه السلام فرمودند: دو رکعت نمازى که شخص عطر زده بخواند، برتر از هفتاد رکعت نمازى است که شخص عطر نزده بخواند.
ثواب نماز متاهل
امام صادق علیه السلام فرمودند؛ دو رکعت نمازى که متاهل مى خواند ، برتر از هفتاد رکعت نماز است که مجرد مى خواند.